PLAN NABAVE   |     OBJAVE    |    IZJAVA O SUKOBU INTERESA   |     REGISTAR UGOVORA

SRETAN 1. SVIBNJA - MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA

Korisnicima vodnih usluga Komunalnog poduzeća d.o.o čestitamo Međunarodni praznik rada!
Praznik rada obilježava se kao spomen na velike radničke prosvjede, održane u Chicagu, dana 1. svibnja 1886. godine, kada je u sukobu s policijom poginulo više od dvije stotine radnika, a osmoro ih je osuđeno na smrt. Zamah industrijalizacije u 19. stoljeću obilježio je nemilosrdno iskorištavanje radnika.

 

 

 

Zbog niskih nadnica, iscrpljujućeg višesatnog dnevnog rada (od 12 do 18 sati) za odrasle i djecu, radnici su zahtijevali dostojnije uvjete rada i života, te isticali zahtjeve simbolizirane u tri osmice : 8 sati rada, 8 sati odmora i 8 sati kulturnog obrazovanja. Cijelo 19. stoljeće je obilježeno težnjom za promjenama i boljim socijalnim životom. U spomen na krvoproliće u Chicagu, 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radnički prosvjedi. Već od sljedeće 1890. godine taj datum postaje međunarodni danom opće solidarnosti rada. U Hrvatskoj je 1. svibnja prvi puta obilježen te iste 1890. godine, te se obilježavao pod nazivom Blagdan rada, a 2001. godine je službeni naziv izmijenjen u Praznik rada.

PETAK, 28.TRAVNJA 2017. GODINE

BLAGAJNA :                                      7:30 - 12:30

RAD SA STRANKAMA:                     7:00 - 13:00

PAUZA:                                            10:00 - 10:30

PONEDJELJAK, 1. SVIBNJA, DRŽAVNI JE PRAZNIK - STOGA TAJ DAN NE RADIMO.

 

 
TOP
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline